Inzicht in onbewust gedrag van je klanten

Forum Research biedt inzicht in de factoren die het onbewust gedrag van je klanten bepalen. Dat doen we met innovatief neuromarketing onderzoek.

We maken iedere dag vele honderden keuzes: in wat we doen, wat we kopen, wat we eten enzovoort. Het overgrote deel van van deze keuzes maken we op onze automatische piloot, we denken er niet bewust bij na. De processen in ons brein die hiervoor verantwoordelijk zijn noemen we intuïtie (gevoelsmatig handelen). Om inzicht te krijgen in het onbewust gedrag van je klanten, is het van belang dat je begrijpt wat zich in het onderbewuste intuïtieve brein afspeelt en wat de factoren zijn die hierop van invloed zijn. Forum Research heeft neuroresearch technieken ontwikkeld die jou dit inzicht bieden.

Forum Reserach - Large Image - Landingspagina (WebP)

Hoe werkt ons onderbewuste brein 

Ons onderbewuste brein of intuïtieve brein is verantwoordelijk voor het overgrote deel van ons gedrag en de keuzes die we dag in dag uit maken. Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman heeft ons met zijn wetenschappelijk onderzoek een inkijk gegeven in de werking van dit onderbewuste brein. Op de eerste plaats laten we ons leiden door onze behoeften en drijfveren (diepere behoeften). Veel van wat we doen, doen we om onze behoeften te bevredigen. Daarbij zijn we ons meestal niet bewust van de behoeften die een rol spelen achter de keuzes die we maken. 

Een tweede belangrijke factor in ons onderbewuste intuïtieve brein zijn onze emoties. We vinden het soms lastig om toe te geven, maar het gevoel dat we hebben bij een merk of een product is leidend in het overgrote deel van onze keuzes. We denken dat we weloverwogen en bewust kiezen, maar dat is zelden het geval.

 

Forum Research - Image - Landingspagina 1 (WebP)
Forum Research - Image - Landingspagina 2 (WebP)

Onderzoek naar het onbewuste brein

Onderzoek naar het onderbewuste brein vraagt om een andere aanpak dan traditioneel onderzoek. De meeste enquêtes en vragenlijsten adresseren vrijwel alleen het bewuste cognitieve brein en daarmee krijg je geen inzicht in de factoren die bepalend zijn voor het gedrag en de keuzes die je klanten maken. 

Forum Research heeft neuroresearch technieken ontwikkeld, waarmee rechtstreeks wordt afgetapt van het onderbewuste intuïtieve brein. De methoden zijn afgeleid van associatie onderzoek waarmee in de psychologie al decennialang toegang wordt verkregen tot het onderbewuste. We passen deze neuroresearch technieken zowel in kwalitatief als kwantitatief onderzoek toe. Bij kwalitatief onderzoek spreken we over behoeften en drijfverenonderzoek. Onze oplossing voor kwantitatief onderzoek noemen we impliciet belevingsonderzoek.