Wat is employee experience?

De employee experience: alles wat jouw medewerkers ervaren terwijl ze voor jouw organisatie werken - vanaf het moment dat ze kennis maken tot ze vertrekken. Waarom is dit zo’n belangrijk begrip? Het antwoord: buiten winnen is binnen beginnen! Je kunt nog zoveel ambitie hebben met je klant- of merkstrategie, maar als je medewerkers niet de volledige drive hebben, gaat dat niet lukken. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers een positieve employee experience hebben, gelukkig zijn in hun baan en zich daardoor iedere dag vol enthousiasme inzetten voor jouw organisatie? Hoe behoud je de energie bij jouw medewerkers? Luister open naar jouw medewerkers en ontdek waar hun drijfveren en frustraties liggen. Werk zo aan het succes van jouw organisatie.

Forum Reserach - Large Image - Landingspagina (WebP)

Employee experience begint bij drijfveren

Veel onderzoek rondom employee experience bestaat uit lange vragenlijsten met aspectvragen. Bij Forum pakken we dit anders aan. We weten dat hoe jij je werk beleeft, begint bij behoeften en drijfveren. Wanneer je met je werk een drijfveer invult, word je hier blij en enthousiast van. Een drijfveer kan bijvoorbeeld zijn om een maatschappelijke impact te creëeren, of het gevoel te hebben erbij te horen in een team. Wanneer er geen drijfveren worden geraakt, vermindert dit de bevlogenheid. Wat dan overblijft zijn de meer functionele aspecten zoals taken, tijd en geld; de aspecten waar vaak ook veel nadruk op ligt in aspectlijsten die medewerkers in traditioneel onderzoek moeten scoren. Wil je werken aan een positieve employee experience, ontdek dan welke drijfveren medewerkers hebben en in hoeverre het werk deze vervult. De uitdaging hierbij is dat medewerkers zich vaak niet bewust zijn van hun drijfveren en behoeften: ze bevinden zich in het onderbewuste brein. Forum keert het daarom om: van vragen stellen naar open luisteren!

Forum Research - Image - Landingspagina 1 (WebP)
Forum Research - Image - Landingspagina 2 (WebP)

Van vragen stellen naar open luisteren!

In ons onderzoek meten we impliciet de beleving: we beginnen met het stellen van open vragen. Vervolgens halen we het gevoel en de zaken die dit gevoel veroorzaken uit de antwoorden met behulp van slimme tekst analyse technieken. Compleet ongestuurd dus, verdiepen we ons in de wereld en de drijfveren en behoeften van de medewerker. Daarbij maken we gebruik van associatieve beelden om toegang te krijgen tot het onderbewuste brein. Voor medewerkers helpen deze beelden dit als een metafoor om hun gevoel en herinneringen te beschrijven. De zaken die uit het onderzoek komen, beschrijven wat er écht in het hoofd van de medewerker speelt, en waarop een organisatie kan sturen voor een positieve employee experience!