Emotionele connectie

Emotionele connectie, we hebben het allemaal maar vaak zijn we ons er niet bewust van. Emotionele connectie wil zeggen dat je een emotioneel gedreven voorkeur hebt voor een bepaald merk of bepaald product. Deze voorkeur is vaak onderbewust. Forum doet al vele jaren onderzoek naar emotionele connectie en als we de rechtstreekse vraag aan iemand stellen met welke merken of producten men zich emotioneel verbonden voelt, dan blijft het vaak stil of komt er schoorvoetend een enkel merk naar boven. Onderzoeken we via ons impliciet belevingsonderzoek in een specifieke branche of markt de beleving die men heeft bij verschillende spelers in die markt, dan blijken grote verschillen. Waar komen die vandaan? 

 

Forum Reserach - Large Image - Landingspagina (WebP)

Emotionele connectie is geworteld in onderbewuste behoeften

De bron van emotionele connectie is te vinden in ons onderbewuste intuïtieve systeem. Daar bevinden zich onze behoeften en drijfveren (diepe behoeften). En juist die drijfveren zijn interessant. We laten ons in veel keuzes drijven door deze drijfveren. Daarbij zijn die drijfveren in de meeste gevallen niet functioneel. We maken keuzes op basis van emotionele drijfveren of drijfveren die ons voor ons gevoel een beter mens maken. We dragen kleding die een verlengstuk zijn van wie we zijn, we eten en drinken dingen die we lekker vinden of waar we echt van kunnen genieten en we gaan naar de supermarkt waar we ons het meest thuis voelen. Fundamenteel onderzoek heeft aangetoond dat het overgrote deel van de keuzes die we dag in dag uit maken emotioneel gedreven is. We kiezen voor merken waar we een onderbewuste emotionele connectie mee hebben.

 

Forum Research - Image - Landingspagina 1 (WebP)
Forum Research - Image - Landingspagina 2 (WebP)

Onderzoek naar emotionele connectie

Bouwen aan emotionele connectie begint met goed onderzoek! Dit onderzoek vereist dat je aftapt van het onderbewuste intuïtieve systeem. De meeste traditionele onderzoeksvragen beantwoorden we echter vanuit ons bewuste cognitieve systeem. Je krijgt dan wel antwoorden, maar of die daadwerkelijk onthullen waarom we de keuzes maken die we maken is twijfelachtig. Wij hebben als onderzoeksbureau methoden ontwikkeld die rechtstreeks aftappen van het onderbewuste intuïtieve systeem. Dat doen we met neuro research. We hebben zowel kwalitatieve als kwantitatieve oplossingen om jou inzicht te geven wat er zich in het onderbewuste van jouw klanten of medewerkers plaatsvindt rond de keuzes die ze maken. Hun behoeften en drijfveren, maar ook de emotionele beleving die ze hebben bij jouw merk, een customer journey of jouw werkgeverschap.