Werkbeleving onderzoek

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Investeren in de werkgeluk en positieve werkbeleving levert veel op. Meer omzet, minder verloop en minder verzuim bijvoorbeeld. Hoe gelukkig zijn je medewerkers bij jouw organisatie? Dat werkgeluk iets anders is dan tevredenheid over het werk of de werkgever zijn de meesten het wel over eens. Werkgeluk is een beleving, die wordt gevormd in ons onderbewuste intuïtieve brein. Hoe meer positieve emoties medewerkers ervaren in het werk, hoe groter hun werkgeluk is. En deze emotie blijkt het sterkst bepalend voor ons gedrag, in hoeverre we onszelf voor een organisatie inzetten, en de keuzes die we in de toekomst maken. Maar emotie is ook de grote onbekende: de meeste organisaties richten zich alleen op de functionele aspecten van hun werkgeverschap. Daarom ontwikkelden we werkbeleving onderzoek, waarin we emoties van medewerkers achterhalen en de drivers ervan.

Forum Reserach - Large Image - Landingspagina (WebP)
Forum Research - Image - Landingspagina 1 (WebP)

Hoe pakken we
het aan?

Welke herinneringen zijn blijven hangen? Welke emotie gaat hiermee gepaard? En welke behoeften of motivatoren zijn bepalend voor de mate van werkgeluk of juist het ontbreken hiervan? We passen hierbij neuroresearch technieken toe en zetten automatische tekstanalyse in voor het herkennen van emoties en de duiding van de motivatoren. Zo krijg je een cijfermatig beeld van de mate van Werkgeluk.

Whitepaper: De kracht van Employee Experience

Het behouden en aantrekken van bevlogen medewerkers is belangrijker dan ooit. Hoe zorg je dat je medewerkers loyaal worden en blijven? De sleutel ligt in de allesbepalende emotionele laag van ons brein. Het achterhalen wat in het emotionele brein van jouw medewerkers speelt vraagt een totaal andere aanpak dan we gewend zijn in traditioneel medewerkersonderzoek: van vragen stellen naar luisteren! Lees in ons whitepaper hoe wij slim luisteren naar je medewerkers en zo een compleet nieuwe informatielaag aanboren. Zo achterhalen we wat er werkelijk speelt en helpen we je om te bouwen aan een werkomgeving die inspireert en verbindt.

Frame 87.jpg
Forum Research - Image - Landingspagina 2 (WebP)

Wat is het
verschil?

In traditionele medewerker-tevredenheid- of eNPS-metingen geef je cijfers of zet je vinkjes bij stellingen. Daarmee wordt een beroep gedaan op je cognitieve brein (bewust nadenken). Werkgeluk ontstaat echter met name op basis van intuïtie (gevoel). En dat onderdeel mis je volledig als je alleen met behulp van cijfervragen of stellingen meet. In ons impliciet Werkgeluk onderzoek nodigen we medewerkers met slimme vragen uit om in hun eigen woorden hun beleving te delen. Uit de open verhalen halen we zowel de cognitieve als intuïtieve factoren die bepalend zijn voor hun mate van Werkgeluk. Dat geeft een completer beeld en de juiste basis om te gaan werken aan Werkgeluk.

Hoe zet ik
het in?

Werken aan Werkgeluk start wat ons betreft met dialoog tussen leidinggevenden en teams. Bij traditioneel medewerker-onderzoek ligt de focus op het vastleggen van een KPI of het scoren van de onderneming ten opzichte van een benchmark. Wij leggen de nadruk op leren en verbeteren.
Ons impliciet Werkgeluk onderzoek levert open verhalen van medewerkers. In hun eigen woorden beschrijven ze hoe zij hun werk beleven. Dit is een uitstekend startpunt voor een dialoog tussen medewerkers en hun leidinggevende. En dialoog is de basis om te werken aan Werkgeluk. Dit vraagt natuurlijk wel om een goede voorbereiding van leidinggevenden, zodat het juiste gesprek met de juiste insteek gevoerd wordt. Een cruciaal element, waarbij we op basis van onze ervaring graag meedenken.

Forum Research - Image - Landingspagina 4 (WebP)
Forum Research - Image - Landingspagina 3 (WebP)

Succesverhalen

Momenteel passen we Werkgeluk onderzoek toe bij onder meer de volgende klanten:

“De kunst is om zulk leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt.”

- Loesje -