DELA

DELA, een coöperatie van ruim 3 miljoen leden, gelooft in een waardig afscheid voor iedereen en dat we er zijn voor elkaar. DELA Uitvaartdiensten heeft daarbij voor zichzelf de ambitie gesteld: de meest gastvrije dienstverlening aanbieden voor iedereen en overal.

Maar hoe vertaalt zich dit naar de praktijk? Hoe geef je als medewerker en als uitvaartlocatie invulling aan het thema ‘gastvrij’ en hoe zorg je ervoor dat een uitvaart het leven van alle gasten meer betekenis geeft?

Forum Research - Image - Succesverhalen 1 (WebP)
Forum Research - Image - Succesverhalen 2 (WebP)

Innovatief belevingsonderzoek

Dit start met het inzicht verkrijgen in (onbewuste) behoeften en drijfveren van gasten. De resultaten van onze kwalitatieve gesprekken met gasten vormden de strategische routekaart, waarbij DELA Uitvaartdiensten inzicht heeft gekregen om op de juiste manier inspelen op de wensen, behoeften en emoties van haar gasten. Zodat zij na een moeilijke, verdrietige periode, weer door kunnen en met een blijvend mooie herinnering.

Om continu te leren, zijn we vervolgens met een innovatief belevingsonderzoek aan het luisteren naar de verhalen en herinneringen van gasten, na hun bezoek aan een DELA-locatie. Hierbij gebruiken we een korte vragenlijst met veel open vragen. DELA en al haar locatiemanagers ontvangen iedere dag gastverhalen. Deze schat aan informatie is de basis om te leren, verbeteren en ontwikkelen.